Nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie? Ten przepis jest dla Ciebie! Obiad nadający się na lunchbox do pracy w 15 minut! A może i mniej?
Składniki:
- Makaron spaghetti 60g
- Ser feta 40g
- Szpinak mrożonym rozdrobniony 150g
- Jogurt naturalny 25g
- Słonecznik łuskany 5g
- Pomidory koktajlowe 100g
- Masło klarowane/oliwa/olej rzepakowy 5g
- Przyprawy: pieprz, sól, czosnek, opcjonalnie bazylia suszona/zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Mrożony szpinak rozmrażaj na rozgrzanej tłuszczem patelni.
3. Szpinak dopraw czosnkiem, pieprzem, solą.
4. Gdy szpinak jest już gotowy, zdejmij patelnię z gazu, dodaj łyżkę jogurtu, makaron i pomidory koktajlowe. Całość zamieszaj. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy.
5. Gotowe danie posyp pokruszoną fetą oraz słonecznikiem.
Smacznego!
Całość zawiera: 459 kcal, 17,25g B, 18,10g T. 57,21g W