fbpx

Makaron szpinakowy

Nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie? Ten przepis jest dla Ciebie! Obiad nadający się na lunchbox do pracy w 15 minut! A może i mniej?

Składniki:▫️

  • Makaron spaghetti 60g
  • Ser feta 40g
  • Szpinak mrożonym rozdrobniony 150g
  • Jogurt naturalny 25g
  • Słonecznik łuskany 5g
  • Pomidory koktajlowe 100g
  • Masło klarowane/oliwa/olej rzepakowy 5g
  • Przyprawy: pieprz, sól, czosnek, opcjonalnie bazylia suszona/zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

2. Mrożony szpinak rozmrażaj na rozgrzanej tłuszczem patelni.

3. Szpinak dopraw czosnkiem, pieprzem, solą.

4. Gdy szpinak jest już gotowy, zdejmij patelnię z gazu, dodaj łyżkę jogurtu, makaron i pomidory koktajlowe. Całość zamieszaj. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

5. Gotowe danie posyp pokruszoną fetą oraz słonecznikiem.

Smacznego!▫️

Całość zawiera: 459 kcal, 17,25g B, 18,10g T. 57,21g W▫️

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00